The Beatles 2

En av de virkelig store populære gruppene i slutten av 50 tallet og videre ut i 60 tallet er The Beatles. De fire ungdommene Lennon, McCartney, Harrison og Starr klarte etter kort tid og gjøre seg godt bemerket både i England og snart over hele verden. Bandet har mottatt mange utmerkelser i tiden de holdt på, som Members of the Order of the British Empire som de fikk av dronningen, Best Orginal Song Score for filmen Let it be, syv Grammy, femten Ivor Novello Awards, seks diamantalbum er noen av dem.

George Harrison

George Harrison også han ifra Liverpool var kun 15 år gammel da han startet i bandet The Quarry Men, som var forgjengeren til The Beatles. Da hadde har også vert innom Liverpools Institute for Performing Arts som var en skole for de begavede elevene. Det var ikke så mye å tjene på musikken i den første tiden de drev på, så Harrison begynte som elektriker læring for å tjene litt penger. Dette gjorde at han fikk mye mere kunnskap om koblinger av musikk instrumenter og lyd settingene. Det ble da hans faste jobb og ordne med alt det tekniske rundt både innspillinger, prøver og under opptredener. Det er ikke bare som musiker han har gjort det bra, skuespiller, forfatter, film produsent og låtskriver er noen av tingene han har engasjert seg i. Han hadde en spesiell spillestil på gitaren som han fikk mye god omtale for, men han holdt seg hele tiden i bakgrunnen og gjorde ikke noe stort ut av det. Han likte og holde seg mest mulig unna rampelyset og sa nesten aldri noe under intervjuer. Han hadde også en solo karriere ved siden av The Beatles, det ble mange låter som han lagde for nettopp dette. På midten av 60 tallet fikk han så interessen for Sitar, det Indiske instrumentet lærte han seg raskt og spille på og ble vel en av de første til å spille vestlig populærmusikk på dette instrumentet.

Ringo Starr

Ringo Starr også han i fra Liverpool hvor han ble født i 1940 er den siste av de fire i The Beatles. Han var gruppens faste trommeslager men var også en dyktig låtskriver, sanger, filmskuespiller og popartist. Han var ikke akkurat noe skolelys og det tok lang tid føre han lærte seg og lese, det og med mye sykdom gjerde at han lenge hang etter de andre elevene. Det var da han fikk tuberkulose og han måtte flytte at han ble interessert i musikken. Det var en av lærerne som hadde ett trommesett som han sakte men sikkert lærte seg og spille på. Det medførte til at hans stefar gav ham ett trommesett på hans 16 års dag og han ble en veldig dyktig trommeslager. Han prøvde seg med eget band men det ble ikke så vellykket, så han ble da med i gruppen Rory Storm. Han vikarierte også som trommeslager i The Beatles innimellom hvor han så etter hvert ble fast medlem av gruppen etter trommeslageren Pete Best.

Related Post

PrincePrince

Det er mange unge mennesker som går med drømmen om og bli popstjerne. Men lett er det jo selvfølgelig ikke, for her er det mange gode musikere og artister som