Sveriges musikkfestivaler

Om sommeren florerer det med forskjellige musikk festivaler over det meste av Europa. Hos våre Svenske naboer har de også mange festivaler, her er det veldig populært med folkeparker hvor det stadig arrangeres musikkfestivaler og dans.

Danseband er jo Svenskene godt kjent for og ha en god del av, noen av disse er finner man også på festivaler rundt omkring. Men det er langt ifra bare danseband under disse festivalene, her finner man all type musikk.

Peace & Love

En av de største festivalene i Sverige er Peace & Love festivalen som holdes i Borlänge som er i nærheten av Falun.

Festivalen har nå holdt på i 19 år, inkludert sommerens festival som akkurat har blitt holdt.

Her blir det spilt pop. rock, hiphop, Heavy metal og lignende musikkstiler. Mottoet for festivalen er solidaritet, forståelse og forskjellighet samt det å krysse landegrenser og blant forskjellige kulturer. Minner litt om hippie tiden dette.

For hvert år har de satt opp et eget tema for festivalen hvor det blir holdt debatter og undervisning om årets tema. Temaer de har hatt er demokrati, ytringsfrihet, miljø, frihet, revolusjon og våkne opp. Årets tema var Valget er ditt.

Det har vert mange kjente musikere som har deltatt på festivalen, The Cardians, New York Dolls, Patti Smith, Sex Pistol og Motorhead er noen av dem.

I årets festival har man kunne møte DJ Snake, Darin, Inner Circle, Amason og Death By April med mange flere.

Storsjøyran

Sveiges eldste festival er Storsjøyran, den startet opp i begynnelsen av 60 tallet og har vokst seg stor med årene.

Festivalen holdes midt i sentrum av Östersund med rundt åtte scener som er blitt satt opp i området hvor det spilles forskjellige typer musikk.

Med litt over en million besøkende og rundt 70 artister og band som deltar i festivalen blir det nok livlig i byen.

Her har det opptrådd artister som Blondie, Lady Gaga, BB King, Pet Shop Boys og Iggy Pop.

I årets festival er det New Kid, Wolfmother, Orkid, Ziggy Marley og Loren noen av de som skal opptre her.

Hultsfredsfestivalen

Det var i midten av 80 tallet at hultsfredsfestivalen startet, det holdet da til i byens folkepark.

Festivalen vokste fort og har vert Sveriges største festival i flere år. Det gikk ikke akkurat på skinner da de bestemte seg for å flytte festivalen til Sigtuna Kommune som er en del av Stockholm.

Festivalen ble da delt opp av FKP som sto for arrangementet, festivalen ble da kaldt Hultsfredsfestivalen Goes Stockholm.

Men byen ville ikke gi slipp på festivalen så lett, de startet så opp med festivalen This is Hultsfred i 2013 og festivalen har holdt det gående frem til i dag.

Med stadig økende besøkstall hvert år har de utvidet festivalen, den blir nå holdt i Hultsfreds folkepark og i Hembygds parken med innsjøen Hulingen rett ved begge stedene.

Det har vert en god del kjente artister som har besøkt festivalen, Van Morris, Nils Løfgren, Big Contry, Motorhead og Public Images Ltd er noen av dem.

Under årets festival kunne man oppleve Diamond Dogs, Chip Taylor, DJ Vadim, Nashville Pussy, Ark med mange flere.

Related Post

Elton JohnElton John

Rytmer, sang og musikk fasinerer de fleste av oss. Type musikk man velger er jo selvfølgelig avhengig av smak og behag, men de fleste av oss har et eller annet

The BeatlesThe Beatles

Musikken har blitt en viktig del i hverdagen for mange mennesker, de har gjerne med seg sin musikk overalt og hører på den i sine øreplugger det meste av dagen.