Sveriges musikk festivaler 2

Sommer og musikkfestivaler trekker masse folk verden rundt, og det har dukket opp utrolig mange typer festivaler rundt omkring. Noen av dem har det nesten blitt et «must» å delta på, og deltagelsen er upåklagelig på de fleste av dem.

Noen festivaler er små intime festivaler som dem også blir kalt, disse festivalene har spesialisert seg på en type musikk som da frister ett spesielt publikum.

Blant de unge er det nok musikkfestivaler med en del fart over musikken som frister.

Siljan

Festivalen Musik vid Siljan er en av Sveriges eldste musikk festivaler, det er snart 50 år gammel. Den finner sted litt ovenfor Falun ved innsjøen Siljan i juni eller juli hvert år.

Årets festival gikk av stabelen i fra den 30 juni til den 8 juli, og her fikk man høre folkemusikk, klassisk musikk, jazz, opera, brudemusikk og vuggeviser.

Festivalen ble lagt ned av ett par ganger på grunn av økonomiske problemer men har blitt satt i gang igjen av nye aktører og i dag er det fler som er med på og holde festivalen gående til mange menneskers glede.

I årets festival deltok Helena A Bromander, Isak Åberg, Adrian Jones, Alm Nils og Iveta Calite med mange flere.

Metaldown Festivalen

Ute på brann piren i Gøteborg startet Metaldown Festivalen opp i midten av 2000 tallet, festivalen flyttet over til galoppbanen Gøteborg Gallopp i bydeler Hisingen etter rundt seks års tid av sikkerhetsmessige grunner.

Her er det Heavy rock og pop musikk som gjelder med artister som Avatar, Mastodon, Marilyn Manson og Sonic Syndicate som har hatt opptreden her.

Sweden Rock Festival

Nesten helt syd i Sverige ute ved Østersjøen ligger det ett lite sted som heter Norje, her holder Sweden Rock Festival til.

Festivalen startet opp for rundt 35 år siden og har blitt en stor og populær festival for de som liker hard rock og metal stilen.

I starten var dette bare en dags festival men har i dag utvidet til fire dager med opptreden. Årets festival gikk fra den 6 juni til og med 9 juni med artister som Iron Maiden, Rose Tattoo, Helloween, Nazareth, Uriah Heep og Judas Priest som de godt kjente artistene blant nesten 100 forskjellige artister og band som spilte.

Festivalen har snart 40 000 besøkende hvert år så her er det livlig.

Neste års festival er satt opp fra den 5 juni og til og med den 8 juni så det er bare å sette av tid for en flott opplevelse.

Visfestivalen i Væstervik

Rett på utsiden av Væstervik ligger Stegholms slottsruiner, her holder visefestivalen til.

Den ble startet opp for litt over 50 år siden av gymnas foreningen som fikk tillatelse til og holde festivalen av kommunen. Siden den gangen har den vokst seg store og går over tre dager hvert år i uke 28.

Under årets festival deltok Uno Svenningson, Sabina Ddumba, Slow Gold, Frøken Elvis og Peace Conspiracy med mange flere.

Med den flotte sommeren som har vert i Norden tror jeg nok alle som har vert på festivaler har hatt en utrolig flott opplevelse i år.

Related Post

The BeatlesThe Beatles

Musikken har blitt en viktig del i hverdagen for mange mennesker, de har gjerne med seg sin musikk overalt og hører på den i sine øreplugger det meste av dagen.