Store musikk festivaler

Musikk festivaler har blitt en enorm populær møteplass for de som elsker musikk, her får man ett godt variert musikk program som passer de fleste av oss. Disse festivalene er også en kjempemulighet for de litt ferske musikerne til å få frem sin musikk ut til ett større publikum. Variasjonene innen musikken på festivalene er stor, noen festivaler har ett bredt utvalg mens andre igjen holder seg til en musikkstil.

Norske festivaler

Også her i landet har vi mange festivaler i løpet av sommer halvåret, Norway Rock Festival er en av de store her. Denne festivalen holdes i Kvinesdal som er i Vest Agder fylke og den startet opp i midten av 2000 tallet og har vokst seg store siden den tiden. Som navnet sier er dette hoved saklig en rocke festival med forskjellige varianter innen rocken.

Festivalen er en fortsettelse i fra en mc festival som ble lagt ned, ildsjeler i nærmiljøet startet da opp denne rocke festivalen som en erstatning for den nedlagte mc festivalen. De har klart seg bra så langt med veldig mange besøkende hvert år. Neste års festival er satt opp i fra den 9 til den 11 juli med allerede mange band som er påmeldt. Ta en titt her for oppdateringer på den neste festivalen.

Rock 12- 24

En annen populær festival her i landet er Rock 12- 24 som holdes i Bergen, dette er en festival som hovedsakelig konsentrerer seg om nye ferske musikere. Her har de ferske artistene sin store mulighet til å få vist seg frem med sin musikk og muligheten til å bli berømte. Festivalen er også en form for konkurranse blant deltagerne der vinneren får spille i en enda større festival som heter Tall Ships Race som også holdes i Bergen. Rock festivalen 12-24 holdes bare over en dag, da i fra 12 til 24 på natten. Festivalen fyller snart 20 år og den har hjulpet frem mange musikere i disse årene. Mange musikere har denne festivalen som sin første store opptreden og alle håper jo på og bli akseptert og kjent for sin innsats der.

Store festivaler rundt omkring i verden

 

Store festivaler rundt omkring i verden

Store festivaler finner man over hele verden og en av disse er festivalen Rock in Rio som har holdt på siden 1985. Dette er en festival som holdes hvert andre år og her samles det omtrent 200 000 mennesker under festival dagene.

Denne festivalen har egentlig ikke en fast plass hvor den holdes, selv om navnet tilsier at den holder til i Rio Brasil så flyttes den til flere steder rundt omkring i verden. Så det er jo en stor mulighet at den holdes nærmere deg snart.

Coachella

I California og nærmere bestemt i Coachella Valley holdes festivalen Coachella til. Denne festivalen holdes hvert år og neste års festival holdes over to helger i april, den første er den 10 til den 12 og neste da helgen etter. Festivalen startet opp i 1999 og den har i dag rundt 700 000 besøkende, noe som gjør dem til en av verdens største festivaler.

Related Post

The Beatles 2The Beatles 2

En av de virkelig store populære gruppene i slutten av 50 tallet og videre ut i 60 tallet er The Beatles. De fire ungdommene Lennon, McCartney, Harrison og Starr klarte

Norske artisterNorske artister

Norske musikere har fenget publikum både her i landet og internasjonalt. Vi har fått en god del artister som virkelig har gjort det stort internasjonalt. Det er ikke lett når