Prince

Det er mange unge mennesker som går med drømmen om og bli popstjerne. Men lett er det jo selvfølgelig ikke, for her er det mange gode musikere og artister som gjerne satser stort på nettopp denne drømmen. Men om man har talent og arbeider hardt for sitt mål kan man klare seg bra innen musikken. Men alle kan jo selvfølgelig ikke bli stjerner, men allikevel godt nok kjent til at man kan ha en mulighet til og ha musikken som ett levebrød.

Prince

Prince Rogers Nelson

Prince var en av disse som hadde drømmen om og kunne livnære seg på musikken, han ble nok inspirert av sine foreldre som spilte Jazz musikk. Prince kom til verden i slutten av 50 tallet i Minneapolis og hans far var pianisten John Nelson og hans mor var sangerinnen Mattie Shaw. Foreldrene og besteforeldrene var av Afrikansk avstamming og jazzmusikken var det store i deres liv. Interessen for musikken fikk han i ung alder og fikk snart sin første gitar i fra sin far som han fort lærte seg å spille på. Hans søster Tika som var to år yngre viste også tidlig interesse for musikken og de fikk begge støtte og oppmuntring i fra sin far om å satse på denne. Instrumenter som trommer og keyboard var også noe han lærte seg å spille på i ung alder. Musikkstilen hans ble rock, soul, funk og pop, noe som han gjorde det veldig bra i. Det var ikke bare musikken som opptok hans tid i ung alder, han spilte også fotball og basketball i perioder. Basketball ble senere en form for avslapning og avkobling for han i livet. Allerede 18 år gammel fikk han sin første platekontrakt hos Warner Bros og hans debut album For You ble gitt ut. Han fulgte på med ett nytt album året etter som han kalte bare Prince, dette ble en suksess for han. Det solgte til Platina og han fikk mye oppmerksomhet etter dette. Det ble omtrent ett album hvert år etter dette med en utrolig suksess med de fleste av dem. Suksessen innen musikken holdt seg godt opp igjennom årene for Prince og så kom filmen Purple Rain i midten av 80 tallet som fikk hans stjernestatus opp imot nye høyder.

Prince Rogers Nelson

Filmen var en musikkfilm med drama og romantikk som omhandlet en ung mann som spilte i ett band og dramatikken rundt en romanse som fulgte. En populær film som i Amerika spilte inn nesten 70 millioner dollar og fikk en Oscar for den beste film musikken. Albumet som låten med samme navn hadde solgte i over 200 millioner eksemplarer på verdensbasis, her har nok filmen vert en pådriver og god reklame for albumet vil jeg tru. Purple Rain albumet lå også på toppen av Billboard 200 i hele 24 uker, det sier jo det meste om populariteten han hadde opparbeidet seg. Dessverre så gikk bort alt for tidlig, han ble bare 57 år gammel. Mange hadde nok håpet på mye mere musikk i fra den talentfulle mannen i mange år til.

Related Post

Elton JohnElton John

Rytmer, sang og musikk fasinerer de fleste av oss. Type musikk man velger er jo selvfølgelig avhengig av smak og behag, men de fleste av oss har et eller annet