Om Madonna

Om Madonna

Etter en 40 år lang karriere har Madonna Louise Veronica Ciccone gjort seg til et ikon i den moderne verden. Nå, 61 år gammel, er Madonna fortsatt en kjent og kjær artist som kan skilte med å være en av verdens mestselgende artister, moteikon og gründer.

Musikkarriere

Med røtter fra både Frankrike, Italia og Ukraina ble Madonna født som nummer tre i en søskenflokk på seks. Allerede før barneskolealder viste hun interesse for musikk, og hadde et talent for både piano, teater og ballett. Familien oppdro barna sine strengt katolsk, og da faren giftet seg med hushjelpen ville Madonna gå sine egne veier. Hun startet som modell og smultringselger på Times Square i New York, og flyttet to år etter til Paris der hun startet sin musikkarriere. Hun startet som trommis i et band, men oppgraderte fort til vokalist. Hun fikk sin første platekontrakt med Sire Records, og hennes første singel «Everybody» ble raskt en hit blant klubbene, men ble aldri noen stor suksess. Låten «Holiday» fra hennes første album ble svært populær blant europeere, og det tok ikke lang tid før hun ble internasjonalt kjent. Året etter slapp hun et album, med en hit som skulle bli en av historiens mest kjente sanger; «Like a Virgin» lå på toppen av hitlistene i mange uker, og albumet lå på toppen av hitlistene i over to år.

Noen år senere signerer hun en sponsoravtale med Pepsi, og utgir låten «Like a Prayer» som skulle vise seg å være svært ødeleggende for karrieren hennes. Til tross for at låten i dag er kjent og elsket av mange, møtte den mye motstand i katolske Italia, og Islamske Pakistan. Konserter ble avlyst, og da hun ble invitert til å holde konsert av Pakistans kulturminister ble de møtt med så mye motstand av fundamentalister som til slutt krevde at regjeringen skulle gå av.

Comeback

Vi er midt på 90-tallet, og det har gått noen år siden verden sist hørte fra Madonna. Så kommer albumet «Ray of Light» og navnet Madonna er på folkets munner igjen; albumet vant flere MTV-awards og Grammy-priser. I 1996 hadde hun også rollen som «Evita» i musikalen med samme navn.

Bransjer

Bransjer

Bransjer

Madonna er kanskje mest kjent for sine musikalske ferdigheter, sine kontroversielle tekster og utsagn, og danseferdigheter. Hun er derimot også en fremragende forretningskvinne, og eier blant annet Maverick Records (plateselskap), helse-selskap og et eget klesmerke, hun har skrevet barnebøker og jobbet med filmproduksjon.

Klesmerke

Madonna startet å designe klær sammen med sin datter Lourdes Maria Ciccone Leon rettet mot tenåringer, og kolleksjonen inkluderer både klær, sko, smykker og annet tilbehør. Kolleksjonen heter Material Girl, og er inspirert av datterens stil med innslag av foreldres syn på hva som er passende for tenåringer å kle seg i på skolen. Selv om Madonna selv sier at hun ikke er helt fornøyd med klesvalgene hun gjorde på 80-tallet, er kolleksjonen allikevel inspirert av dette tiåret og er ment å være en sammensetning av det maskuline og det feminine, samt den kombinerer forskjellige materialer og stiler.

Related Post

MusikkMusikk

Musikk og dans har fasinert menneskene i uante tider, men musikken og dansen til musikken har selvfølgelig endret seg mye med tiden. Man regner med at musikken er mer en