Norske musikere

Musikk har vert en del av livet våre helt i fra fødselen, vuggesanger er vel omtrent det første vi hører. Opp igjennom barndommen blir det mye barneviser og lek, når vi så kommer opp i ungdomsårene endrer musikkstilen seg igjen. Hvilken musikkstil man da velger er jo litt avhengig av hva som er inn da og hva vennene liker. Når man så blir voksen endrer en del igjen musikkstilen mens andre fortsetter med sine favoritter igjennom ungdoms årene.

Vazelina Bilopphøggers

En gruppe de fleste Nordmenn kjenner til er Vazelina Bilopphøggers, gruppen ble etablert i slutten av 1970 tallet i Gjøvik. De som utgjorde gruppen den første tiden var Arnulf Pedersen, Bjørn Berg, Eldar Vågan, Asgeir Hoel og Mannskoret Vrakpant. De ble ganske fort kjent i distriktet de holdt til i og vant uttagingen til rocke NM i distriktet, det hold ikke i selve NM men de fikk da med seg en platekontrakt hos Norske Polygram. I 1980 året etter de startet kom de to singlene Bilopphøggerboogie og Gi meg fri i kveld, de gikk begge rett til topps i Norsktoppen. De fulgte opp med ett album senere samme året som ble kaldt 24 timers service, dette albumet solgte over 75 000 eksemplarer og fikk da diamant utmerkelse for den. Da var suksessen for gruppen klar. Det ble flere plater og de var innom Det Norske Teateret, sommer show og turneringer. De hadde også med seg Hege Schøyen og flere andre artister i sine opptredener rundt omkring. Det ble også tv program på dem, de startet opp med Vazelina Hjulekalender i 2000. Det ble også en suksess for gruppen som fikk et daglig seerantall på rundt 800 000, en artig julekalender ble det. Under denne innspillingstiden kom de med julesangen Hemm att tel jul, den ble kåret til den beste julesangen på lenge. De kom stadig ut med nye plater innimellom alle de andre spille oppdragene de hadde og fikk mange utmerkelser for sine låter. Dagens medlemmer er Kjetil Foseid, Jan E Johnsen, Eldar Vågan og Arnulf Paulsen og de holder på for fullt den dag i dag og underholder og morer sitt publikum.

Vazelina Bilopphøggers

Sissel Kyrkjebø

Også ett godt kjent navn i Norge er Sissel Kyrkjebø som kommer i fra Bergen. Hun vokste opp i en musikals familie og det hadde nok en medvirkning til at hun startet med sangen. Allerede som niåring ble hun med i ett barnekor hvor hun var frem til hun var omtrent 16 år gammel. Da hun var kun 11 år gammel gikk hun seirende ut av en talentkonkurranse, godt gjort. Hun var med i koret som sang i NRK programmet Syng med oss som startet i 1980, etter rundt tre år her ble hun så soloartist i programmet. Det var nok her at Norges publikum virkelig fikk opp øynene for denne unge kvinnen. Det ble plateinnspillinger og flere opptredener i forskjellige TV programmer og under pausen i Eurovision Song Contest ble hun lagt godt merke til av det Europeiske publikum også. Suksessen var ett faktum for henne og det ble flere plater og flere TV opptredener rundt omkring i verden.

Sissel Kyrkjebø

Related Post

ElvisElvis

Det er mange artister og band som har gjort det veldig bra, og særlig musikere i fra 50, 60 og 70 tallet har holdt det gående i veldig mange år.

The Beatles 2The Beatles 2

En av de virkelig store populære gruppene i slutten av 50 tallet og videre ut i 60 tallet er The Beatles. De fire ungdommene Lennon, McCartney, Harrison og Starr klarte