Norske artister

Norske musikere har fenget publikum både her i landet og internasjonalt. Vi har fått en god del artister som virkelig har gjort det stort internasjonalt. Det er ikke lett når man tenker på lille Norge med ganske få innbyggere, vi er vel ett av de landene i verden med minst innbyggere. Men likevel klarer vi og hevde oss på ganske mange områder, også innen musikken. Men med talent og mye trening er det utrolig hva man kan få til.

A HA

A HA er en av de som virkelig har gjort seg godt bemerket i internasjonal musikk. Paul W Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen slo til med debut albumet Hunting Hi and Lov i midten av 80 tallet. Låten ble en stor suksess for gruppen og solgte godt over ti millioner eksemplarer. Med låten Take on Me med den spesielle animasjons video tok de verden med storm. Dette var noe helt nytt innen musikkvideoer som slo veldig godt igjennom. Det var Paul W Savoy som startet historien om A-ha, han fikk med seg vennen Magne Furuholmen til å spille i bandet sitt. De ble begge etter hvert med i bandet Bridges i en kort periode. Det ble så en tur over til England hvor de gjorde noen forsøk på og skaffe seg gode kontakter innen musikken der, Men måtte reise hjem igjen da de gikk tom for penger. Det var da de fikk høre Morten Harket som da var med i gruppen Souldier Blue og fikk han med seg i gruppen. A HA ble da startet. De gjorde på nytt ett forsøk i England, men igjen gikk kassa tom og de måtte tilbake for og jobbe. Det ble noen demoer i denne tiden som gjorde at de til slutt fikk platekontrakt med Warner Bros Records. A HA er det eneste Norske bandet som har toppet Billboard listene i den offisielle Amerikanske singel listene. Det gjorde de med Take on Me i 1985, kjempeprestasjon. Suksessen har fulgt dem videre på veien frem til i dag. De har hatt perioder med pauser i fra A HA, men de har alle karrierer ved siden av gruppen og gjør det bra der også.

A HA

Jahn Teigen

Jahn Teigen er også ett godt kjent navn innen musikken her i landet, det er nok noen rundt omkring i Europa som også kjenner til Teigen etter hans opptreden i Eurovision Song Contest. Han startet sin musikk karriere tidlig, allerede som 15 åring spilte han i gruppen The Little Stones. Det fristet derimot med ett eget band og som 16 åring startet han gruppen The Enemies sammen med noen venner. Her ble det spilt rock musikk med stor inspirasjon i fra The Beatles. Det ble utgitt en singelplate i midten av 60 tallet som het En hemmelig hemmelighet. Wishes og Not Even You fulte på i det samme året, her var også Teigen med å lage tekstene. Gruppen ble oppløst i slutten av 60 tallet og Teigen fortsatte med sin solo karriere. Så ble det gruppen Popul Ace i rundt syv år og derpå Prima Vera, han fortsatte hele tiden med solokarrieren og har fått mange priser for sin innsats i den Norske musikken.

Jahn Teigen

Related Post

PrincePrince

Det er mange unge mennesker som går med drømmen om og bli popstjerne. Men lett er det jo selvfølgelig ikke, for her er det mange gode musikere og artister som

Elton JohnElton John

Rytmer, sang og musikk fasinerer de fleste av oss. Type musikk man velger er jo selvfølgelig avhengig av smak og behag, men de fleste av oss har et eller annet