Musikkfestivaler i Norge

Musikken fasinerer mange mennesker og spesielt de unge, og det har blitt en trend og få med seg musikk festivaler land og strand rundt. Disse festivalene blir stort sett satt opp i sommerhalvåret, for de foregår for det meste utendørs.

Her i landet har vi ganske mange festivaler som gjentas hvert år og stort sett økes antall publikum hvert år. Man får bare håpe på godvær og noenlunde bra temperaturer.

Bergenfest

I Bergen finner man Bergenfest, den blir satt opp som regel i april hvert år. Det har blitt en ganske stor festival med rundt 40 000 betalende gjester som er innom hvert år.

Her kan man nyte både Norske og internasjonale artister som, Cc Cowboys, Bryan Ferry, Karpe Diem, Blondie, Grace Jones og Røyksopp. Et godt og blandet musikk program som treffer mange mennesker.

 

Øyafestivalen

Rett utenfor Oslo ligger Sandvika, her finner man Kalvøya hvor Øyafestivalen startet opp i slutten av 90 tallet.

Da de startet opp var den ikke så mange som besøkte festivalen, kun litt over 1000 mennesker var innom på de fem dagene festivalen pågår.

Festivalen blir som regel holdt i starten på august hvert år og den har vokst ganske mye siden starten. Man regner med at den nå er omtrent 100 000 mennesker innom i løpet av dagene festivalen pågår.

Her er det for det meste populær musikk som spilles og med rundt 300 forskjellige konserter som er satt opp er det musikk for de fleste av oss

Festivalen har flyttet i fra Kalvøya, de var i en periode i Middelhavsparken som ligger i Gamlebyen i Oslo før de flyttet opp til bydelen Tøyen hvor de er den dag i dag.

Årets festival er satt opp i fra den syvende til den 11 august. Noen av artistene som kommer i år er Lykke Li, Arcade Fire, Artic Monkeys, No.4 og DeLillos.

By Larm

Festivalen By Larm har i de siste ti årene blitt holdt i Oslo, før den tid så var festivalen satt opp på ulike plasser rundt omkring i landet.

Problemet var at de hadde vokst seg for store for de mindre byene, det ble rundt 500 musikere og grupper som spilte under festivalen da kreves det mye av nærområdet.

Man regner med at det er i overkant av 20 000 mennesker som er innom festivalen under tiden den foregår. Som regel er den lagt til slutten av februar og i begynnelsen av mars hvert år.

Neste festival er lagt i fra den 28 februar og holder på til den 2 mars 2019.

Oslo Jazz Festival

Det er flere festivaler i Oslo området hvert år, Oslo Jazz Festival er en av dem. Den holdes som regel i august og årets festival er satt opp i fra den 11 til den 18 august.

Denne festivalen har også vokst seg stor med årene, den ble startet i midten av 80 tallet og nå er det rundt 100 000 mennesker som besøker festivalen under disse dagene.

De har ingen faste lokaler som de bruker, det arrangeres på forskjellige scener rundt omkring i Oslo området.

Related Post

Om Madonna

Om MadonnaOm Madonna

Etter en 40 år lang karriere har Madonna Louise Veronica Ciccone gjort seg til et ikon i den moderne verden. Nå, 61 år gammel, er Madonna fortsatt en kjent og

The Beatles 2The Beatles 2

En av de virkelig store populære gruppene i slutten av 50 tallet og videre ut i 60 tallet er The Beatles. De fire ungdommene Lennon, McCartney, Harrison og Starr klarte