Musikk

Musikk og dans har fasinert menneskene i uante tider, men musikken og dansen til musikken har selvfølgelig endret seg mye med tiden. Man regner med at musikken er mer en 50 000 år gammel så det har blitt en god del år ja.

Prehistorisk musikk regner man at kom før skrivekunsten kom og man kunne få skrevet ned historien. Man regner med at den tidens musikk gikk på hender og stemmer som da utgjorde rytmen og lyder.

De første instrumentene

Det har blitt funnet flere fløyter omkring i verden som stammer i fra veldig tidlig tid. Divje Baba Fløyten er lagd av beinet til en hulebjørn, og man regner med at den er over 40 000 år gammel.

Fløyten ble funnet i Slovenia ikke langt unna den lille byen Cerkno i 1995.

En annen gammel fløyte er funnet i Tyskland, den er laget av vingebeinet i fra en fugl. Man regner med at den er rundt 35 000 år gammel.

Den har en lengde på rundt 220 millimeter og har en diameter på åtte millimeter og har fem hull.

Det har også blitt gjort flere funn både i India og i Kina som dateres til rundt 7000 år f.Kr tid.

Så man kan trygd si at musikken har fulgt oss igjennom utrolig mange år.

De forskjellige tidene

Antikkens musikk historie er fra tiden mellom rundt 700 f.Kr og 500 e.kr. Da var det de Romerske og de Greske sivilisasjoner som gjeldt og musikkstilen var preget av deres dominans i områdene rundt Europa.

Så kom middelalderen som varte i fra år 500 og til rundt år 1400, her var musikken preget av den kirkelige stilen og av gregoriansk sang. Det var omtrent på denne tiden at man begynte å notere ned musikken med noter, det var da en typisk klassisk musikkstil som var vanlig på denne tiden.

Da renessanse musikken kom på rundt 1400 tallet ble det en del store endringer i den klassiske musikken. Denne type musikk var stort sett brukt i den nordlige delen av Europa.

Her ble det skrevet musikk i fra forskjellige komponister som kom i fra forskjellige skoler rundt omkring i Europa. Det var spesielt skolene i fra den Burgundske skolen, den flamsk- franske skolen og den romerske skolen som gjorde det stort på denne tiden.

Barokktiden var den neste tiden som hadde stor betydning for musikken i Europa.

Da startet tiden med operaer og andre større musikalske verk. Da ble det mere bruk av vokalister en tidligere og flere instrumenter ble tatt i bruk under denne tiden.

Fiolin, fløyter, cello, fagott, obo, horn og trompeter ble da vanlige instrumenter som ble flittig brukt.

Så kom musikkstilen wienerklassismen, da var det strykekvartetter, symfonier, sonater og operaer som gjaldt.

Da var det romantikkens tid, tiden ble preget av intellektuell kultur og musikk.  Denne perioden varte i fra rundt 1800 tallet og opp til 1900 tallet.

Så kom det mer og mer musikkstiler som de vi kjenner i dag, folkemusikk, dansemusikk, pop, rock, disko musikk og alle de andre variantene vi finner der ute.

Related Post

Elton JohnElton John

Rytmer, sang og musikk fasinerer de fleste av oss. Type musikk man velger er jo selvfølgelig avhengig av smak og behag, men de fleste av oss har et eller annet

The BeatlesThe Beatles

Musikken har blitt en viktig del i hverdagen for mange mennesker, de har gjerne med seg sin musikk overalt og hører på den i sine øreplugger det meste av dagen.