Heavy musikk

Det er veldig mange ulike musikk typer og musikk stiler rundt omkring i verden. Fra rolige folkemusikk låter til de hardeste Heavy rock og metal låtene.

Hvilken musikk type man liker kommer jo litt an på hva som var populært da man var i ungdomsåra og hva vennene også foretrakk.

Musikk smaken forandrer seg også gjerne med årene når man blir eldre, men det finnes jo i dag godt voksne mennesker som liker rock og Heavy musikk fortsatt.

The Who

Ett av de store bandene på slutten av 60 tallet var The Who, de har fått ord på seg til og være en av de første bandene som spilte Heavy musikk.

De var til å begynne med et vanlig rocke band men endret stilen til den hardere musikken som de gjorde det veldig bra på.

Det var i Acton i England at Pete Townshend, Keith Moon, Roger Daltrey og John Entwistle etablerte bandet i midten av 60 tallet og ble raskt ble populært i landet.

Gruppen var en videre utvikling av bandet Detours som Daltrey hadde startet opp noen år tidligere og var ett rent rocke band.

Det ble flere plate innspillinger på dem de første årene, som My Generation, Qouick One og Substitute som slo godt an i blant ungdommen.

Dette var frustrerende og rebelske låter som fenget godt på den tiden og gjorde dem godt kjent også utenfor England.

Gruppen holder fortsatt på tross at de er godt oppi årene, til manges store glede.

Mayhem

Det Norske bandet Mayhem har fått betegnelsen The Weirest Band in the World, det merkeligste bandet i verden.

Det kan nok stemme når en ser på hva denne gjengen har drevet på med igjennom årene.

Dette black metal bandet ble etablert i Oslo på midten av 80 tallet av Jørn Stubberud, Kjetil Mannheim og Øystein Aarseth. Eirik Norheim og Svein E Kristiansen sluttet seg til bandet noe senere.

Da de var fulltallige i gruppen spilte de inn sin første plate som fikk navnet Deathcruch, denne platen gikk rett til topps blant fansen deres.  Den ble utsolgt så fort at de lagde ett opplag til av albumet.

Det har versert mange rykter om bandet, som regel var det bisarre saker. En av hendelsene var da Ohlin begikk selvmord med kniv og hagle, bilde som ble tatt da han ble funnet ble brukt til plateomslaget til albumet Dawn og the Black Hearts. Et makabert syn dette.

Ett annet medlem av gruppen Varg Vikernes drepte Øystein Aarseth som var gitarist i bandet, her ble også Snorre Ruch dømt som medskyldig.

Det er nok ikke rart att denne gruppen har fått mange merkelige omtaler.

Det har jo blitt en god del utskiftinger av bandets medlemmer, ikke så rart egentlig. Dagens gruppe består av Jørn Stubberud, den eneste som har vert med i fra starten av, Atilla Csihar, Morten Iversen, Jan Blomberg og Charles Hedger.

De har klart seg godt igjennom harde tider og holder fortsatt på med musikken sin. Det har blitt rundt 30 plater og musikk videoer så langt. Mere vil det nok komme.

Related Post

MusikkMusikk

Musikk og dans har fasinert menneskene i uante tider, men musikken og dansen til musikken har selvfølgelig endret seg mye med tiden. Man regner med at musikken er mer en

The Beatles 2The Beatles 2

En av de virkelig store populære gruppene i slutten av 50 tallet og videre ut i 60 tallet er The Beatles. De fire ungdommene Lennon, McCartney, Harrison og Starr klarte