Festivaler i Norge 2

Når sommeren nærmer seg starter festivalene rundt omkring i landet også. Det foregår festivaler stort sett hele året, men det er om sommeren de fleste blir arrangert.

Det som er flott med alle disse festivalene vi har er at det er en stor variasjon i musikk stilene, og man finner garantert noen festivaler som spiller nettopp din type musikk.

Det er bare og søke litt på internett så finner man de fleste av dem.

Slottsfjell festivalen

I ruinene etter middelalder festningen i Tønsberg blir Slottsfjell festivalen arrangert, den blir som regel holdt i juli måned. Årets festival er satt opp i fra den 19 til og med den 21 juli.

Dette er en rock og pop musikk festival som ble arrangert første gangen i starten på 2000 tallet. Festivalen har vokst seg store med årene og det er mellom 15 og 20 000 mennesker innom daglig under festivaltiden.

Festivalen har fem scener som er satt opp for anledningen, i tillegg har de klubb scener i selve byen hvor man fortsetter når festivalområdet stenges. Så her har man veldig mange muligheter til å nyte musikken fult ut.

Noen av artistene i årets program er Cashmere Cat, First Aid Kit, No.4, Unge Ferrari og EMIR.

Sommerfesten

Ute på øya Giske som ligger i Møre og Romsdal finner man Sommerfesten, og årets festival der går av stabelen den 7 juli.

Dette er en litt uvant festivalform, for her er det spleising som gjelder, og den blir også kalt for verdens største spleisefest.

Det er gratis og komme inn, men man blir oppfordret til og ta med seg mat, drikke og kaker som så blir satt ut i mat teltet.

Dette er en festival som passer for hele familien med både Norske og internasjonale artister på programmet.

Det hele startet for rundt 15 år siden som en liten lokal spleise fest, den vokste fort og i dag er det veldig mange som tar turen hit ut.

Telemark festivalen

Ved Bø i Telemark arrangeres det hvert år Telemarkfestivalen, det blir som regel holdt i løpet av juli.

Dette er en folkemusikk festival hvor det er for det meste Norsk folkemusikk som blir spilt, men det har begynt og komme flere og flere internasjonale artister hit også. Da får en jo litt mere variert musikk program.

Årets festival er satt opp noe senere en vanlig, den starter den 10 og varer til den 12 august så det er bare å bestille billetter.

Fjellpark festivalen

Rocke festivalen Fjellpark festivalen finner sted i Vest Ager i Flekkefjord, den er landets lengst levende rocke festival. Den ble holdt for første gang for 36 år siden og har blitt ett godt etablert festival arrangement.

Årets festival er satt opp i fra den 19 til den 21 juli med mange Norske og internasjonale band og musikere.

Det stiller rundt 30 forskjellige band opp under festivalen så her får man et variert program med mye bra musikk.

Noen av artistene som er oppført i årets program er Moron Police, Purple X, DeLillos, Shakai, Kverlertak og Sublme Eyes.

Related Post

Elton JohnElton John

Rytmer, sang og musikk fasinerer de fleste av oss. Type musikk man velger er jo selvfølgelig avhengig av smak og behag, men de fleste av oss har et eller annet

MusikkMusikk

Musikk og dans har fasinert menneskene i uante tider, men musikken og dansen til musikken har selvfølgelig endret seg mye med tiden. Man regner med at musikken er mer en