Elvis

Det er mange artister og band som har gjort det veldig bra, og særlig musikere i fra 50, 60 og 70 tallet har holdt det gående i veldig mange år. En del av dem er i dag fortsatt i full vigør selv om de har passert pensjonist alderen, det er jo litt artig og se de godt voksne som spiller både rock og hardrock musikk i dag. Man forbinder jo den musikken med den litt ungdommelige rebelske musikkformen.

Elvis Presley

Elvis Presley

Elvis Aron Presley er en av de som har holdt det gående i veldig mange år, han fikk jo tilnavnet The King. Han er dessverre ikke blant oss i dag men hans musikk er fortsatt veldig populær. Det var i byen Tupelo i Mississippi at Elvis kom til verden i 1935, han var enebarn i en liten fattig familie som slet litt for og klare seg. Musikken viste han interesse for tidlig i livet, familien var pinsevenner og han lærte seg å spille på piano som han ble ganske god på. Det var ikke enkelt for hans foreldre og få kjøpt en gitar til han, de måtte spare ganske lenge før gitaren var i hus. Han var lærenem også på gitaren og mestret det ganske raskt og med sin unike sangstemme fikk han en bra start på sin musikk karriere. Da han var rundt ti år gammel var han med på en talentkonkurranse som han klarte andre plassen i, ikke dårlig i så ung alder. Elvis var mye alene ungdomsårene for de andre mente han hadde en sær klessmak og holdt seg unna han. Da ble det mye tid til å lytte på musikk og trene på gitaren frem til han begynte elektriker utdannelsen samtidig som han kjørte lastebil for og kunne tjene noen penger til livets opphold. Selv om dagene var fulle ble det alltid tid til musikk. Han lot lidenskapen til musikken vinne over økonomien en dag og gikk til et studio for og spille inn en singel, det var låtene My Happines og Thats when youre heartaces begin. Dette var den første plateinnspillingen hans av veldig mange som kom i årene etterpå.

Det gikk rundt et år til før han igjen tok turen til studioet og prøvde seg igjen, da med låtene I`ll never stand in youre way og It wouldt`t bee the same without you. Det var da han fikk napp hos plateprodusenten, en av de ansatte hadde hørt den spesielle stemmen hans og informerte sjefen. Den første låten der ble da Thats All Right som sjefen i studioet var kjempefornøyd med. Den andre melodien som ble spilt inn på denne singelen ble Blue Moon of Kentucky. Disse tre første singlene hans har fått legende status med årene og de var hans store gjennombrudd innen musikken. Det ble flere plater hos Sun Studio, men han vokste for fort for dem og det ble da skrevet kontrakt med RCA Viktor hvor han fortsatte med en enorm suksess. Han ble her den best betalte artisten noensinne og hans formue ble etter hvert enorm.

 

Related Post

Om Madonna

Om MadonnaOm Madonna

Etter en 40 år lang karriere har Madonna Louise Veronica Ciccone gjort seg til et ikon i den moderne verden. Nå, 61 år gammel, er Madonna fortsatt en kjent og

The Beatles 2The Beatles 2

En av de virkelig store populære gruppene i slutten av 50 tallet og videre ut i 60 tallet er The Beatles. De fire ungdommene Lennon, McCartney, Harrison og Starr klarte