Elton John

Rytmer, sang og musikk fasinerer de fleste av oss. Type musikk man velger er jo selvfølgelig avhengig av smak og behag, men de fleste av oss har et eller annet forhold til musikk.

Elton John

Det har da også selvfølgelig blomstret opp mange stjerner gjennom årene, og musikkbransjen er meget økonomisk lukrativ dersom man klarer å lykkes. Men lett er det ikke, og man må ha rett musikk til rett tid for å kunne lykkes hele veien fra «start til mål» for å oppnå stjernestatus.

Starten

Elton John har blitt en av Englands største musikk stjerner og har mange gode låter og vise frem. Han startet med musikk interessen i ung alder og kunne spille på piano allerede som 11 åring, han fikk da ett stipend som gjorde at han startet ved Royal Academy of Music. Han fortsatte på denne skolen i rundt fire år og under denne tiden startet han sammen med noen venner bandet Corvettes, de endret navnet på gruppen til Bluesology etter en tid og de gjorde det greit nok på det lokale planet. Her startet også unge Elton med å skrive egne låter og fikk dem fremført under spillejobber bandet hadde. Men Elton hadde større planer enn denne gruppen, han ville videre med sin musikk. Etter omtrent syv år satset han i en periode på egenhånd før han så innledet ett samarbeid med B Tauplin. Dette samarbeidet varte i en god stund og de fikk etter hvert også spilt inn noen låter hos Dick James Music Studio. Det hadde blitt mange avslag hos studioene rundt omkring men de hadde da lykkes til slutt. Men fortsatt var de stort sett ukjente i England, det store spranget kom da fikk spille ved West Hollywood og brukte da flere av sine egne låter. Dette medførte til at han var godt kjent i Amerika i omtrent ti år før det Engelske publikumet ble skikkelig oppmerksom på han. Det kom stadig ut nye plater og han holdt mange konserter rundt omkring i det meste av verden. Men medaljen har også en bakside, alkohol og kokain ble hans verste fiende. Han slet lenge med disse problemene før han til slutt bestemte seg for å legge seg inn til behandling for sitt misbruk på slutten av 90 tallet. Han klarte og komme seg ut av misbruket og har fortsatt sin karriere med stormskritt. Plater og konserter ble det stadig og han har vert i Norge på konserter rundt 30 ganger, så vi har fått opplevd han på nært hold her hjemme også. Med all denne suksessen har det også blitt en del utmerkelser og æres titler med årene. Den som veier absolutt størst er da dronningen av England ga han utmerkelsen Knight Bachelor, da kunne han også ta tittelen Sir noe som er en stor greie i England. Grammy Legend Award, MusiCare Peron of The Year og selvfølgelig Rockens Æresgalleri er noen av de mange utmerkelsene han har mottatt.
Men dette koster jo litt når det gjelder helsen også, mye reising og lange dager setter sine spor i kroppen. Ett hjerteinfarkt som medførte til at han fikk operert inn en Pacemaker fikk han til å redusere turneene.

Starten

 

Related Post

Heavy musikkHeavy musikk

Det er veldig mange ulike musikk typer og musikk stiler rundt omkring i verden. Fra rolige folkemusikk låter til de hardeste Heavy rock og metal låtene.

The BeatlesThe Beatles

Musikken har blitt en viktig del i hverdagen for mange mennesker, de har gjerne med seg sin musikk overalt og hører på den i sine øreplugger det meste av dagen.