Dans og musikk

En eller annen form for musikk og dans har vi alle ett forhold til på en eller annen måte. Det å sitte hjemme og nyte sin favoritt musikk eller å gå ut på konserter og festivaler eller lignende musikk arrangement er det veldig mange som gjør. Sommerhalvåret er preget av utrolig mange typer av musikkfestivaler her i landet med ett stort og godt varierende program som passer de fleste.

Musikkfestivaler

Musikken i dag har gått igjennom store endringer i de siste årene, det som var ganske lett for å komme inn i de store selskapene for å spille inn sin musikk før har nå endret seg drastisk. Selv om det fortsatt finnes noen store selskaper som støtter en del av nybegynnerne har de kuttet kraftig i denne støtten og da blir det ikke lett for de nye artistene å komme i gang. Men ett sted hvor de kan få frem sin musikk er jo på noen av de mange festivalene som blir holdt.

Det er mange festivaler som tiltrekker seg mange tusen mennesker under de dagene de holdes og det blir da en kjempe god sjanse for å få ut musikken sin her. I dagens internett verden får gjerne nybegynnerne oppmerksomhet via de forskjellige plattformene som for eksempel Youtube, dette stedet er det veldig mange som er innom for å finne frem forskjellig musikk og om man legger ut sine videosnutter her har man en god sjanse for å bli oppdaget. Dette gjør jo hele mye lettere og ikke minst billigere for musikerne å promotere seg selv, her igjen blir de gjerne oppdaget av de som holder festivalene og blir da invitert til å opptre.

Sommerfesten

En av de store og populære festivalene er Sommerfesten som holdes i Møre og Romsdal på øya Giske hvert år. Denne festivalen er en gratis festival hvor man kan komme og gå som man vil, den startet egentlig opp som en spleisefestival i starten av 2000 tallet. Her oppfordres gjestene til å ha med seg mat av forskjellige varianter som så blir satt ut inne i mat teltet og hvor alle kan da spise det de vil gratis. Denne festivalen har vokst jevnt og trutt hele tiden og har hatt med mange godt kjente navn i programmet og med ett godt og variert musikk program.

Telemarkfestivalen

Telemarkfestivalen

En av de populære folkemusikk festivalene er Telemarkfestivalen som har holdt på i nesten 30 år nå. Her får man både Norske og internasjonale artister som spiller opp dans. Festivalen holdes som regel i august hvert år og den går over fire dager og det kommer rundt 6000 mennesker innom festivalen hvert år.

Denne festivalen er også godt egnet for barna for det er godt tilrettelagt for at de skal ha det kjempemoro også med forskjellige aktiviteter rundt omkring på området. Basisen i programmet er den Norske folkemusikken, både gammelt og ny musikk i en lett blanding med en del da internasjonale artister med sine varianter av folkemusikk. Årets festival er jo over men neste år er den satt opp i fra den sjette til den niende august.

Related Post

PrincePrince

Det er mange unge mennesker som går med drømmen om og bli popstjerne. Men lett er det jo selvfølgelig ikke, for her er det mange gode musikere og artister som