9 tips for å sikre at du får en perfekt festival opplevelse


Å dra på festival er høydepunktet for mange når sommeren kommer. Høre på god musikk, ligge og se på stjerne, og ja, til og med å vasse i gjørme til knærne. Det er en opplevelse som man aldri vil glemme. Blir du først bitt av basillen, blir sesongen aldri den samme.

Er du ikke erfaren med festivaler, eller du har tatt ting på sparket i alle år, kan dette påvirke hva du får ut av festivalen. Vi skal ha kontakt med vårt indre blomsterbarn, men det er lurt å samtidig huske at planlegging er nøkkelen til å sikre en vellykket opplevelse.

Vi har laget en liten liste med tips som vi håper kan være til hjelp og kanskje inspirere deg til å legge enda flere planer.

  • Sjekk ut ankomst og adgang til området

Noe av det mest slitsomme med en festival er å komme seg dit og ikke minst, å dra. Etter at festivalen er over, er man trøtt og kanskje ekstra sliten. Da er det ikke greit å måtte stå timevis i kø for å komme seg videre.
I mange tilfeller kan du bestille plass på bussen eller annen transport før festivalen åpner. Dette vil gi deg en fortrinnsrett og du vil komme deg raskere hjem. I noen tilfeller kan du bestille inngang til eventuelle eksklusive konserter eller lignende. Greit å sjekke før du kommer, for da er billettene nesten garantert revet bort.

  • Det er alltid litt utfordrende å gi råd om teltstørrelse

Vi prøver oss likevel. Telt kan se store ut fra utsiden, men de er sjelden så store som du skulle ønske. Skal du dele telt med en annen, anbefaler vi et tremannstelt eller mer. Et to-mannstelt blir gjerne for lite. Det går selvsagt, men det kan bli litt trangt. Så tenk litt på størrelse, eventuelt besøket sted hvor du får sett teltet oppslått. Det kan være lurt å velge et topp kvalitets telt, som er regntett og vil holde deg varm og tørr.

  • Bruk ryggsekk!

En festival er ofte lagt til et jorde eller et åpent område. Det er sjelden gangstier eller asfalterte stier. Å dra med seg en trillekoffert, eller bære på en koffert, er slitsomt, nesten håpløst. Selv om motesjelen din kan rynke på nesen, så bør du velge en stor og solid sekk og få alt i den.

  • Ha med deg vanntette poser

Egentlig ha med noe som kan beskytte elektroniske dingser mot vannet. Jeg må innrømme at jeg må innom poki, chess eller pokerstarscasino før jeg sovner. Jeg bare må. Derfor må jeg ha med meg mobiltelefon og/eller nettbrett. Elektronikk og vann går sjelden bra sammen, derfor har jeg investert i spesifikk regnbeskyttelse for slike enheter. Det anbefaler jeg alle å gjøre. Vi er dessverre ofte litt uheldig med været på noen av festival dagene. Så det gjelder å være forberedt.

  • Tenk på plasseringen av teltet/campen din

Det er mange ting å ta hensyn til her. Ikke sett opp telt i bunnen av en bakke. Da kan du være sikker på at det begynner å regne og alt vil samle seg hos deg. Finn ut hvor nærmeste toalett er. Du vil helst ikke måtte gå langt hver gang du skal på toalettet, men det er jo ikke sikkert du har noe valg på det punktet.

  • Drikk masse vann!

Alkoholholdige drinker er en viktig del av en festival for mange, men det gjelder å ikke la slik drikker erstatte vann. Det er svært viktig å ikke bli dehydrert for det kan skape store problemer for deg. Hvis det er varmt ute, forverres problemet. Prioriter å kjøpe inn dobbelt så mye vann som annen drikke. Og husk å drikke vannet!

  • Ikke ta med dyre smykker eller lignende

En viktig del av festivalopplevelsen er å møte folk og da vil man gjerne se bra ut. Samtidig er dette ikke stedet du vil oppbevare dyre smykker. Du kan heller ikke forvente å ha tilgang til godt lys og sminkespeil. Så tenk naturlig og uformelt!  Er det blomster i nærheten, plukk dem og lag en krans til å ha på hodet eller rundt halsen. Gå for det som er litt funky og spesielt.

  • Ta med ørepropper og plaster

God musikk er herlig, men det kan også bli litt høyt. Noen festivaler deler ut ørepropper, men det kan være lurt å ha med deg noen. Da er du trygg på at hørselen din ikke blir skadet. Husk også et lite førstehjelpskrin eller i det minste plaster. Festivalene har legetelt, men du trenger ikke å dra dit hvis du bare har fått et lite skrubbsår.

  • Lag en plan

Det er mye som skjer på en god festival. Bruk litt tid den første dagen for å lage en plan for å få sett alle de konsertene du ønsker.  En god plan sikrer at du ikke gå glipp av din favoritt når de går på scenen.